Wij geloven sterk dat honden de behoefte hebben om alle dagen de nodige fysieke en mentale uitdaging te krijgen, daarom gaan wij dagelijks gaan wandelen met honden en krijgen ze de nodige mentale uitdaging naar individuele noden ( uitzonderingen kunnen besproken worden ). Honden met probleemgedrag of problemen die de eigenaar in het dagelijkse leven ondervindt met de hond kunnen bij Le Bon Chien geobserveerd en aangepakt worden.  De dagindeling is volledig op maat van je hond.

Onze honden hebben voldoende plaats en ruimte om buiten te spelen en ravotten met hun soortgenoten, dit is ook iets waar wij naar steven in samenspraak met de eigenaar en de mogelijkheden van de hond.

Honden die kunnen communiceren en ravotten met hun soortgenoten zijn gelukkige honden!

De honden hebben ook toegang tot ons buitenzwembad bij warme temperaturen! Dit is steeds onder begeleiding van een verantwoordelijke en in samenspraak met de eigenaar.

Ruimte en vrije uitloop

In tegenstelling tot andere pensions geloven wij sterk in het samenzetten van honden bij elkaar op onze speelweides.  Zo’n manier van werken vergt echter enorm veel skill en feeling. Niet elke hond is immers hetzelfde. Vandaar dat we niet elke hond hetzelfde behandelen.

“Maar mijn hond wordt agressief in het bijzijn van andere honden”

Veel eigenaars denken dat, zijn daarvan overtuigd. Toch zien we na grondige professionele monitoring van u hond, dat de hond hier perfect toe in staat is. Ons doel is om de hond hond te laten zijn en hoe kan dat beter dan samen met zijn soortgenoten? Bij honden die problemen hebben met het sociaal zijn stellen we natuurlijk een aangepast schema op. Slapen doen de honden graag in onze binnenkennels waar verwarming en airco aanwezig is en ze ook overdag tot rust kunnen komen.

Tenzij een hond na analyse een totaal andere dagindeling nodig heeft (oude hond, revalidatie, …), gaan de honden bij ons zo veel mogelijk buiten. Dit is ook afhankelijk van de temperaturen en het weer.

Training en verzorging

Tijdens hun verblijf kunnen de honden ook een interne trainingsperiode krijgen. Deze interne trainingsperiode kan voor alle gedragspatronen die de eigenaar als een probleem ervaart. De interne trainingsperiode is steeds na overleg met ons en in samenspraak met de eigenaar. Wij kunnen je hond ook helpen met afvallen en revalideren. Contacteer ons voor meer informatie over een integratie training/verblijf voor jouw hond.

Indien de eigenaar dit wenst kan de hond nog een vachtverzorging krijgen tijdens zijn verblijf. We houden daarbij altijd rekening met de vachtsoort. Lees meer over ons trimsalon

Afspraken

 • Dag van aankomst & vertrek worden beide aangerekend als een volledige dag.
 • Voor dagopvang kan u hond gebracht worden van maandag tot vrijdag om 8u30 of op de uren hieronder vermeld , ophalen kan tussen 16u30 en 17u30.
 • Voor vakantieopvang kan uw hond gebracht en opgehaald worden van maandag tot zaterdag in de voormiddag tussen 11 uur  en 12 uur. Ophalen van u hond kan ook nog van maandag tot vrijdag tussen 16u30 en 17u30 . ( Het brengen van de honden kan niet tussen deze uren, maar enkel in de ochtend uren )
 • Voeding zit in de prijs inbegrepen , wij werken met Faunus dogfood ( koudgeperste korrel )  en zijn er ook verdeler van. Eigen voeding kan steeds mee gebracht worden wanneer men dit wenst.
 • Mand, kussen of deken mogen meegebracht worden.
 •  Op zon en feestdagen is het niet mogelijk uw hond te brengen of af te halen.
 • Graag de verblijfsovereenkomst invullen en doorsturen of afdrukken, thuis invullen en meebrengen naar het pension.
 •  DE RESERVATIE IS PAS DEFINITIEF NA HET KRIJGEN VAN EEN BEVESTIGINGSMAIL!

Belangrijk!

 • De jaarlijkse standaardvaccinaties + kennelhoestvaccinatie ( zowel de virale als de bacteriele )  moeten geldig zijn en blijven tijdens het verblijf. Deze dienen ook minimum 1 week voor het verblijf in order gebracht te worden.
 • Het Europees paspoort van de hond blijft in het pension tijdens het verblijf, ook bij dagopvang
 • De hond moet max 1 maand vóór het verblijf ontwormd worden en preventief/correct behandeld zijn tegen vlooien.
 • Teven mogen niet loops zijn of worden tijdens de opvang! liefst zijn de teven gesteriliseerd.
 • Er worden enkel gecastreerde reuen toegelaten! bij kleine rassen kunnen we chemische castratie overwegen na overleg. Reuen die niet gecastreerd zijn kunnen wij toelaten tot de leeftijd van max 8 maanden.
 • Wij staan echter ook niet in voor het vernielen van kussens of manden. Wanneer u hond geregeld dingen kapot bijt worden er dus beter geen waardevolle spullen meegegeven.
 • De honden kunnen ook tijdens hun verbijf hier getoiletteerd worden. Graag vragen wij wel op voorhand of bij de reservatie een afspraak vast te leggen aangezien wij met wachttijden van 8 weken en meer zitten in de hondentoilettage.

 

Tarieven:

Wij hebben 2 soorten opvangvormen.

 

Opvangvorm 1 :

Vakantieopvang met individuele aanpak. Uw hond gaat dagelijks mee gaan wandelen, krijgt toegang tot de speelweides en het zwembad, ongewenst gedrag pakken we aan en gewenst gedrag gaan we belonen! Uw hond krijgt dagelijks mentale en fysieke uitdaging ( naar behoefte van uw hond ), voeding is inbegrepen in de prijs, dagelijkse filmpjes op onze fb pagina.

Dagprijs is 26 euro per dag.

 

Opvangvorm 2 : 

Vakantieopvang met individuele aanpak en een interne trainingsperiode. Deze opvangvorm kan voor alle gedragspatronen die de eigenaar als een probleem ervaart. Wij observeren uw hond en gaan aan de slag met uw hond. De interne trainingsperiode is steeds in samenspraak met de eigenaar, daar worden ook de problemen besproken en welke doelstellingen we zullen opstellen. Na de interne trainingsperiode voorzien we een moment van ongeveer een uurtje om alles te bespreken samen met eigenaar en hond. We stellen een schema op voor de eigenaar zodat de eigenaar op een correcte manier thuis verder kan werken aan het gedrag van de hond.

Uw hond gaat dagelijks mee gaan wandelen, krijgt toegang tot de speelweides en het zwembad. Uw hond krijgt dagelijks mentale en fysieke uitdaging ( naar behoefte van uw hond ), voeding is inbegrepen in de prijs, dagelijkse filmpjes op onze fb pagina.

Dagprijs is 40 euro per dag.

 

Vanaf heden zullen deze prijzen aangerekend worden!

 

 

 

SNACKPAKKETTEN KUNNEN BIJ ONS AANGEKOCHT WORDEN OM U HOND TE VOORZIEN VAN KAUWMATERIAAL TIJDENS ZIJN VERBLIJF.

GROTE HONDEN : 18 EURO 

KLEINE HONDEN : 12 EURO

 

 

kortingen op elke soort vorm van opvang.

Korting vanaf 2de hond van hetzelfde gezin:

 • Gezamenlijk in 1 hok = 50 %
 • Elk hun eigen hok = 25 %

 

Dagopvang = (Zonder overnachting)

20 euro per dag per hond met individuele begeleiding en dagelijkse wandelingen

 

 

Download hier alvast je verblijfsovereenkomst, vul ze in en stuur ze ons door voor een vlotte opstart van het verblijf.

 

Volg je hond op Facebook

Veel baasjes vinden het verschrikkelijk hun viervoeter te moeten missen, of zijn sceptisch over het comfort en de kwaliteit van het verblijf. Wij filmen daarom dagelijks je hond tijdens wandelingen, speciale momenten, trainingen, … Die video’s kan je persoonlijk bekijken via Facebook. Zo kan je weer zorgeloos van je vakantiedag genieten. Contacteer ons voor meer informatie

Vertrek met een gerust hart op vakantie